Gardasjön

garda_450

Gardasjön och sin ”huvudstad ”Garda är som en enda sportort. Hela parken är omgiven av palmträd, olivträd, vingårdar, oleanderbuskar och cypresser. Mångfalden av nyanser med varierade färger av blommorna guidar ögonen till det blåa vattnet av Gardasjön.

garda_450_3

I vårt utbud, på den östra delan av sjön, finns en mycket fint 4* hotell som har 120 rum och 160 bekväma lägenheter, en olympisk utomhuspool på 50 m (öppet mellan april-oktober), sex stycken tennisbanor, fyra av dem med nattljus, tennisskola, en bastu, en lekplats för barn, en marknad, femmanna fotbollsplan (40*25 m), volleyboll och en rad av underhållande program. Det blir garanterat en perfekt semestern. Gästerna fårr alltid under hela sitt besök en artig och hjälpfull service.

garda_450_1

Lägenheter

Det här är en riktigt liten by som består av en angenäm, modern countrystil. Lägenheterna är byggda kring det centrala torget. Alla husen är målade i röda och gula färger som är typiska för landskapet runt Gardasjön. Här kommer du att hitta en modern och bekväm lägenhet, byggd i backen uppför berget och alla lägenheterna är uppdelade i sex olika byggnader i tre olika ariktektstilar. Anläggningen har många olika sportfaciliteter. En minimarknad och varierande underhållningsaktiviteter är också tillgängliga för gästerna. I lägenheterna så lever gästerna under semestern nära naturen som ger en trevlig känsla av stillsamhet.

Lägenhetstyper

Lägenheterna är lokaliserade i sex olika byggnader. Alla dessa byggnader erbjuder en rad av av olika lägenhetsstilar:

Kategori A (två rum): vardagsrum med sofa bed för två personer, kokvrå, dubbelrum, dusch/WC

Kategori B (tre rum): samma som kategori A men med våningssängar

Kategori C (fyra rum): samma som i kategori B men med enbäddsrum och två badrum.

Konferenscenter

Konferenscentret är lokaliserat i separata byggnader i hotellet. Några av rummen har en vacker utsikt över Gardasjön. De separata och exlusiva faciliteterna av konferenscentret inkluderar en flott restaurang, en högklassig bar, en utmärkt balkong med utsikt över sjön, ett modernt kök och en rymmlig parkering. Trevångingshuset är passande för möten, konferenser och mode.

 

garda_riva_450_3

Sport

Den olympiska swimmingpoolen på 50 m är välutrustad och till för att låta gäster njuta av solen och utsikten av Gardasjön. Det här är ett bra ställe för golfintresserade. Sju golfbanor finns i närområdet, alla av dem med deras egna specifika finesser. Alla kan nås lätt från hotellet. Receptionisterna kan boka golflektioner åt alla.

De närmaste golforterna:

Golf Cà degli Ulivi, i Marciaga (4 km), 36 hål

Golf Club Verona, i Sommacampagna (22 km), 18 hål

Golf Club Villafranca, i Pozzomoretto (26 km), 18 hål

Garda Golf, i Soiano del Lago (35 km), 27 hål

Arzaga Golf Club, i Carzago di Calvagese della Riviera (40 km), 18 hål & 9 hål

Golf Bogliasco, i Toscolano Maderno (7 km med båt), 9 hål

garda_450_2Vidare kan vi erbjuda en mycket fint 4* resort som består av 2 hotell och lägenheter. Det ligger ungefär 2 kilometer söder om Gardasjön och är ett nybyggt hotell som startade sin verksamhet 2005 och är med sin moderna och eleganta stil väldigt populärt. Hotellet är indelade i fyra faciliteter och lika många valbara boendemöjligheter.

Det första boendet har 173 lägenheter, 1 bar och 1 pool. Andra valmöjligheten är ett hotell som har 153 hotellrum, 4 barer, 3 restauranger och 3 pooler. Tredje boendet ligger bredvid golfbanan och har 47 rum, 1 bar och 1 pool. Det sista och det mest exklusiva boende är Golf Hotellet som har 62 sviter, 2 barer, 1 restaurang och 3 pooler.

Det finns en stor variation av sport- och familjeaktiviteter på hotellet och det som är väldigt positivt med denna resort är att man kan pröva på de olika aktiviteter som varje facilitet har att erbjuda.

garda_riva_450_2

Den vanligaste och populäraste aktiviteten på hotellet är golf vilket man kan förstå då området kring hotellet är omgivet av en stor grön gräsmatta. Det gigantiska området på 800 000 kvm2 ( ungefär lika stort som 18 fotbollsplaner) har en 18håls golfbana och är perfekt för dig som älskar att spela golf. Golfbanan ligger vid kusten och har en mäktig utsikt över berget Monte Baldo och över det turkosa vattnet i Gardasjön. Golfbanan är perfekt för den golfspelare som vill ha den otroligt vackra naturen nära sig samtidigt som du finner lugnet och fridfullheten i samspel med golfen och långt bort från allt vad stress heter.

garda_new_450

Golfen är inte den enda aktiviteten som hotellet har att erbjuda. Det finns som sagt pool inomhus och utomhus samt en stor pool för barnen med olika sorters rutschkanor. Bastu, turkiskt bad och ett massagecenter med olika skönhetsbehandlingar och några mini markets. För den som vill delta i lite mer fysiska aktiviteter så finns det andra alternativ som t.ex. Tennis, Volleyboll, Beach volley, Fotboll, Vattengym, Aerobics, Simning och Basket.

Övrigt

På kvällarna erbjuds det på underhållning med en Cabaret som är en fransk show med musik och sketcher. Du kommer även att få njuta av den italienska kulturen med live musik och dans. Med på listan finns även latinamerikanska danser där du personligen kan få delta och pröva på de olika danserna. På hotellets restaurang så serveras frukost buffé och på kvällen kommer du att få smaka på den italienska matkulturen men även internationella maträtter finns på menyn. På sommaren så kommer den italienska grillen att vara öppen där du kan välja mellan ett antal olika rätter. Den mest italienska traditionella maträtten finns såklart med, pizza med sallad och en dessert till efterrätt.

Andra orter med sevärdheter man kan besöka i närheten av Gardasjön

Man kan göra ett besök i grottan av Catullus. Den är magnifikt
bevarad från romerska riket och innehåller fortfarande fresker
från 0-200 f.kr.

I staden Verona kan man göra ett besök på en operaföreställning
utomhus under sommaren och det finns även romersk teater att se
året runt.

CanevaWorld är ett av de största vattenparkerna i Europa. Med
både vattenshower, stor rutschkana och stora pooler gör allt för
en solig, spännande och vattenfylld dag.

”Gardaland” är Italiens största nöjesfält.

Staden Venedig är unik i världen och ligger bara en och en halv
timmes färd med tåg. Venedig är som ett enda museum med många sevärdheter som St. Marks torg, Rialtobron, grandkanalen, muséer och teatrar.
Man kan besöka vin- och oljemuséet i Bardolino som ligger 70
km därifrån.

Ytterligare ett bra val är ett hotell som ligger väldigt nära Riva del Garda, på den nörra delen av sjön, nära centrum och sjön. Dit tar du dig genom en 5 minuters promenad från hotellet och får på vägen dit skåda en mycket magnifik natur som platserna kring sjön har att erbjuda. Garda Sjön är speciellt känd runt om i världen för sina kraftiga vindar och är Europas bästa plats för windsurfing, bergsklättring och mountainbike. Men även för att njuta av solen, stränderna och för att få bada i det klarblåa vattnet.

Hotellet är ett nytt hotell på den italienska marknaden och öppnade sina dörrar i oktober 2007. Byggnaden är byggd i trä och är exklusivt designat så att de förebygger miljövänligheten eftersom den är byggt på endast miljövänliga källor.

Man kan välja mellan fyra olika hotellrums typer för 2-3 personer, Family room för 2-4 personer och Junior suite för 2-4 personer.

Sportklubben som ligger vid hotellet är omgiven av en stor naturpark som är 11000 kvm2 stort. De aktiviteter som hotellet erbjuder kan användas av både hotellgästerna men även besökare utifrån. Sportklubben består utav 3 stora pooler varav en är inomhus, 3 tennisbanor, squashbana, fitness gym, lekplats för barnen och ett solarium.
Denna sportklubb har den nyaste och modernaste träningsutrustningen som du kan använda i en harmonisk träningsmiljö.

garda_riva_450

Hotellet är ett väldigt speciellt hotell då det har så mycket att erbjuda. Du kan låta dina barn besöka vattenparken eller träna på Sports Camp for barn. Sport Camp for Children är för barn mellan 4 och 13 år. I vattenparken kan barnen underhållas med bland annat lek, bad, vattenrutschbanor och vattenfall. Ett aktivitetsschema finns färdigt och kommer att ta med dina barn på äventyr. Dom får följa med på tennis- och simlektioner, grupp aktiviteter och en massa annat roligt. Detta är väldigt bra då många vuxna vill se lite mer av den underbara naturen, kanske cykla i bergen, spela en miniturnering i tennis eller bara ta en joggingtur. Så om du som förälder vill spendera tid för dig själv eller med din partner så är detta ett ypperligt tillfälle att få lite lugn och ro. Om du verkligen vill koppla av så kan du lägga dig i jacuzzin, få massage eller bara simma vanliga simlängder.

garda_new_450_2

Om du vill vara seriös med din träning så finns det möjlighet att få ett träningsschema upplagt inom sporterna fotboll, cykling, triathlon, löpning, tennis, squash eller simning.

garda_riva_450_4