Lignano Sabbiadoro

lignano1

Italiens sandstränder fortsätter att vara lika fina in i regionen Friuli-Venezia Giulia mot Slovenien. Även här finns en lagun, och på landtungan som på var sin sida avgränsar ut mot havet ligger badorten Lignano Sabbiadoro. Lignano ligger mellan Trieste och Venedig. Närmaste flygplats är ca. 100 km bort mot öst och närmaste tågstation är Latisana ca. 20 km bort.

Långgrunda gyllene stränder, med massor av aktiviteter, gör området till barnens paradis. Vill man ta paus från sol och bad så erbjuder lagunen en fridfull natur som kan utforskas med en cykelrunda. För den historiskt intresserade så besöker man självklart Aquileia, medan andra kanske njuter av termalbad.

Ni kommer att bo på ett trevligt Sport Village som ligger i Lignano Sabbiadoro och består av olika byygnader i mitten av en 60.000 kvm stor tallskog. Lugnet, havets doft och stranden gör det till en mycket trevlig miljö som väl passar till en avkopplande semester, roliga stunder och gruppvistelser.

lignano

Hela området är lätt tillgänglig genom 12 Km små gator där inga bilar eller buller finns. Det passar perfekt med både promenader och jogging. Centrumet kan ta emot upp till 2 400 gäster där man bor i rum med 1 till 6 sovplatser med badrum och dusch. Det finns även en privat strand med sol och badmöjligheter och ett seglingscentrum. Men framför allt finns det många idrottsanläggningar på Village av ytterst standard och skick: friidrottsanläggning, fotbollsplan, basket- volley- och handbollsplan, tennisbanor, tre olika simbassänger, varav en 50 m och en 25 m inomhus och en 25 utomhus, och en sporthall. Dessutom finns det olika typer av restauranger, barer, affärer, bio, diskotek och en 24-timmars akutmottagning.

Friuli–Venezia Giulia är en autonom region i nordöstra Italien vid Adriatiska havet. Landskapet ligger precis nära Slovenien och Österrike och har tidigare tillhört andra länder. Landskapet har mycket historisk kultur. Aquileia är välkänt för sina romerska fornlämningar och mosaiker. Udine ligger centralt i landskapet och har väldigt många målerier kvar från 1700-talet. Regionens huvudstad Trieste ligger allra längst söderut. Här väntar shopping, klassiska caféer och spännande gränskultur. Staden Trieste har fortfarande en traditionell arkitektur med historiska kyrkor, synagogor och slott. I Trieste kan man besöka muséer med fossiler och dinusaurier. Många ruiner och grottor finns kvar från Romarrikets tid att besöka. Det finns även många stränder att besöka längs Triestes kust.

Resmålsfakta
Närmaste flygplats: Venedig (VCE)
Treviso (TSF)
Trieste (TRS)
Till flygplats Venedig: 9 mil
Treviso: 11 mil
Trieste: 10 mil
Transfer ca 1 timme
Stranden 50 m.
Ortshöjd 0 möh
Aktiviteter » Simning
» Fotboll
» Segling
» Fäktning
» Golf
» Tennis
» Cykel & MTB

Lignano-Sabbiadoro