Montecatini Terme

montecatini_450

Montecatini Terme ligger vackert belägen till mellan Pisa och Florens, knappt 5 mil från både Florens och Pisas internationella flygplatser, och är ett av de mest kända och den största SPA destinationen i Italien.

Även om de hälsosamma källorna har använts sedan medeltiden så har Montecatini blivit en mycket fin stad idag som bevarar en uppskattad, nyklassisk och jugend stil med den trevliga och livliga atmosfären.

Här finner vi allt som behövs för att kombinera sport och semester till en trevlig aktivsemester: golfbana, ridningcenter, tennisbanor, fotbollsanläggningar, pittoreska caféer, goda viner och en behaglig atmosfär.

montecatini_450_1

Hyrbilen är kanske det bästa medel för att ta sig runt det berömda Toscana och besöka Pisa, Lucca, Pistoia, Collodi och Vinci. Just staden Vinci är mest känd för att ha fått namnet för en bland de mest kända italienarna: Leonardo da Vinci.

Lite om Montecatinis vatten

Montecatinis vatten är känd sen romarrikets tid. Sedan 1500-talet hade den kända läkaren Ugolino Simoni studerat vatten i olika minrealer och publicerat sina efterforskningsresultat i sin uppsats: ”De Balneorum Italiae proprietatibus” (1417). I hans arbete författade han genom listor och förklarade klart och tydligt under själva tiden som den terapeutisk rekvisitan om vatten undersöktes av honom. Kring 1750-talet hade den angenäma hertigen Leopoldo di Toscana startat en s.k. ”termikblåsevatten” och byggde upp starten för botemedlen.

Olika källor med olika vatten

Rinfresco
Diabetes. Rinfrescos vatten stödjer eleminering genom njurarna och återinrättar mineraler med salt. Han redovisade botemedlet år 1477. Det blev som drycker och badterapi för den drabbade.

Leopoldina
Leopoldinas vatten som var inriktade på rening av tarmarna. De är speciellt rekommenderade ifall det skulle förekomma allvarliga förstoppningar. Det var sedan de uråldriga tiderna redan känt.

Regina
Reginas vatten är passande p.g.a. av leverns otillräcklighet ifall av störningar. Av rehabiliteringen ska det hjälpa det rätta omdelbara av vresigheten från levern till inälvorna. Det var uppfunnet år 1855.

Tettuccio
Stimulans. Tettuccios vatten hjälper levern ren. Sammansättningen av dess salin är lösningen samma som med organisk vätska och det är användbart ifall av störningar. Det stimulerar utsöndringar och är passande för maginflammation. Det har blivit känt från de forna tiderna sen 1417, samtidigt som Ugolino Caccini skrev ”De balneorum Italiae proprietatibus”.

Montecatini_450_2

Resmålsfakta
Närmaste
flygplats
Pisa (PSA)
Florens (FLR)
Bologna (BLQ)
Till flygplats

Florens: 4 mil
Pisa: 6 mil
Bologna: 13 mil

Transfer
Florens: 30 min
Pisa: 45 min
Bologna: 1 t 20 m
Stranden
ej
Aktiviteter
» Fotboll
» Golf
» Tennis
» Simning
» Vattenpolo
» Friidrott
» Cykel & MTB

Montecatini