Riccione

Riccione3_450

I Emilia Romagna region ligger Riccione, den berömda semesterorten med en befolkning på ca 40 tusen invånare. Riccione är huvuddestinationen för sommarturism och orten är känd för adriatiska havets sol och för den mjuka och gyllene stranden av Romagnas rivieran . Den är välbesökt och älskad under sommarmånaderna. Tillsammans med Rimini är staden ett av de mest kända hamnstäderna i norra Italien. Här är det möjligt att shoppa året runt och det finns massor av högklassiga restauranger med uppskattad gästfrihet. Turismen har ökat ordentligt de senaste åren.

Riccione_450

Riccione har förutom idrott och aktiviteter, mycket annat att erbjuda. Varför inte kombinera golf med mat och kultur? Visste ni att Emilia-Romagna regionen är Italiens matregion nummer ett?

Riccione2_450

Turismen i Riccione är mycket stark, mestadels bland unga människor, som gillar alla olika typer av diskotek både vid rivieran och mitt i stan. Riccione är även ett trevligt ställe för barnfamiljer att besöka, främsta anledningen är att “Theme parks” med olika typer av nöjesparker med både djur, filmer och alla typer av underhåll finns där. Det är ett av de mest kända nöjesparkerna i Italien. Cykling är mycket populärt i Emilia-Romagna och många hotell i Riccione är specialliserade just på cykling. Hotellen erbjuder alla olika typer av faciliteter med cykling för turisterna. Man kan t.ex. hyra cyklar där och åka på guidade turer.