Rom

Roma_450

Roma caput mundi” är Italiens huvudstad som ligger 25 km från kusten. Den består av ett gytter av små gränder, bara ett fåtal gator är lite bredare. I själva staden bor nästan 3,5 miljoner invånare och med förstäderna inräknade kommer siffran upp till omkring 5 miljoner.

Rom är en helt fantastisk stad, där på varje gata, i varje gathörn, på varje piazza, i varje gränd finns något vackert att se. Det kan vara en fantastisk byggnad, en underbar fontän eller en staty gjord av någon av mästarna, Michelangelo, Raffaello och Bernini bland många andra.

Roma_450_2

Mer än 2000 år av historia gör Rom till en förvirrande stor artistisk och
arkitektoniskt eldorado. Här finns det en lång rad muséer med fantastiska konstverk. Med sina många palats, kyrkor, monument, fontäner, trappor, obelisker, triumfbågar och piazzor blir Rom till det största öppna muséet i världen.

Vi erbjuder till våra grupper logi i en mycket trevlig och livlig semesterstugby som ligger bara 25 km från Rom och bara 1.3 km från stranden. Den ligger i mitten av en tallskog på 33 hektar där ni kommer hitta den perfekta miljön för er som vill kombinera träning, natur och
oförglömliga trevliga stunder.

RomaCF_450

Här finns plats för mer en 1800 personer i både enkla men fräscha stugor, alla med badrum, kylskåp, AC och veranda, och i vandrarhem (23 rum). Här finns även barer, disko, affärer och fina pooler, varav en 50 m bassäng som är väl utrustat för simträning.

Det tar bara ca 35 minuter med lokaltåg att ta sig in till Rom, och det kostar lika mycket som en espresso.

RomaCF2_450