Venedig

venezia_450_5

Venedig med sin historia och kultur är en unik stad i världen. Venedig är omringat av vatten och indelad i kanaler och över 12 miljoner människor besöker staden varje år. Venedig är gondolernas och broarnas huvudstad i Italien, en stad på vattnet, som byggdes på miljontals träpålar av ek och alm som slogs ned i den sandiga och leriga jorden i Adriatiska havet.

venezia_450_4

Staden Venedig är som ett enda museum. Det finns många sevärdheter att upptäcka och är värda att besöka. Stora torget Markusplatsen är säkert en av de mest kända platserna i världen, med Markuskyrkan och sina guldklädda altar. Likaså tornet Kampanilen som står vid torget. Andra sevärdheter som man kan få se i staden är t.ex. Basilica di San Marco, som är den största turistattraktionen i Venedig och har en blandning av bysantinsk och romersk arkitektur. Galleria dell’Accademia har stadens viktigaste konstgalleri med konst från 1400-1900-talen. Man kan få uppleva en tur med en gondolfärd i Venedig som åker längs hela Canal Grande, vilket är Venedigs genomfartsled.

venezia_450_2

Venedig Lido är en 18 km lång sandö, med en befolkning på 20 000 invånare. Den är bland annat känd för Venedigs Filmfestival som äger rum på ön varje år i septembermånad. Det ligger bara några minuters båtfärd från Venedig.

venezia_450_6

Ön är ett hem för tre olika bosättningar. Norra Lido är hemmet för filmfestivalen, lyxhotellen och casinon. Malamocco i de centrala delarna var den första, och för en längre tid, den enda boplatsen. Alberoni i södra delen av ön är hemmet för fortet San Nicolò och golfbanorna.

viareggio_450

En lång strand sträcker sig ut mot det Adriatiska havet, en stor del av den tillhör hotellen för turisterna. Adriatiska havet är ganska rent och varmt men framförallt mycket lämplig för barnfamiljerna. Totalt sett finns det sju restauranger, fem kaffe- och glassbarer och 25 olika affärer på ön. Det finns alltid ett program för aktiviteter och underhållning, som tillfredsställer både barn och vuxna. Många av aktiviteterna som finns på ön är exempelvis fotboll, tennis och golf.

venezia_450