Summer Volley Camp

volleyballcamp2_450

Välkomna att tillbringa ett oförglömligt träningsläger i Italiens sol. Vi tar hand om rese arrangemanget från början till slut inkluderat övervakning av kvällar och nätter. Yrkeskunniga personal på idrotts- och ungdomsverksamhetsområden sköter om ungdomens program och övervakningen av dem. Därför finns det tid för tränaren och ungdomarna att ägna sig åt det väsentliga, nämligen att bekanta sig med Italien och givetvis att njuta av resan.

Italien är ett land som har ett av de största traditionerna för volleyboll i världen, och anses som ett av de bästa volleybollnationerna. Faktum är att damlandslaget är 2007-års världsmästare. Det är naturligtvis en perfekt destination för volleybollaktiviteter.

Från säsongen 2009 kommer Sportinitaly i samarbete med Jouni Parkkali att anordna speciella träningsveckor för skandinaviska lag och föreningar. Det är en stor fördel att träna tillsammans med italienska spelare och med kända italienska tränare. Vi ordnar hela resan inklusive transfer, boende, helpension, träning, vänskapsmatcher, m.m.

Ditt lag kommer att få möjligheten att utmana klubblagen i Italien. En volleybollrundresa kommer att ge utrymme för att kombinera din sport med det bästa som Italien har att erbjuda. Vi erbjuder volleyboll med konst, kultur, mat, sightseeing och att träffa nya vänner. Tillsammans kommer det att bli en oförglömlig volleybollupplevelse i Italien!

Träningslägerplatsen med goda förbindelser

Träningslägerscentret ligger alldeles invid Adriatiska havet, 30km norrut från Rimini i staden Cesenatico. Därifrån har vi bra transportmöjligheter till kända utflyktsmål som t.ex. San Marino, Venedig och till Mirabilandia(Nöjesfält). Cesenatico är en trygg lägerskolstad. Det är en idyllisk småstad med 22.000 invånare där det finns många olika små butiker och restauranger. Därför är staden en utmärkt plats för en trygg och givande lägerskola.

Idrottslägerskolcentret

Träningslägerscentret är specialiserat på ungdomar och idrott. Det erbjuder utmärkta förhållanden för frivillig och ledd idrottsutövning. Centret besöktes under 2004 av NIS, Nordiska Idrottslärarorganisationers Samråd, och lfick genom deras sekreterare Helena K.A. mycket positiva kommentarer. Till vårt förfogande har vi bl.a.

7 beachvolley planer

2 beach-fotbollsplaner

2 basketsplaner

2 bord för bordtennis

En kiosk och en liten spelhall

En privat sandstrand med solstolar och parasoll.

I närheten av lägerskolområdet finns också ett tenniscenter, en innehall och en fotbollsplan och på 15km:s avstånd en 27 håls golfbana.

Inkvartering

Inkvarteringen sker i flerbäddsrum. I varje rum finns det egen dusch, wc
och för var och en ett skåp med lås för sakerna. Föräldrarna inkvarteras
på hotell, bara 500m från sportcentret. Hotellet har en simbassäng och en tennisplan. Till centrum av Cesenatico kommer man snabbt och smidigt med buss från hotellet.

Standard dagsprogram:

08:00 Frukost

09:00 Teoripass

09:30 Träning (2 timmar)

11:30 På stranden med lek, simning och relax

13:00 Lunch

14:30 Avkoppling, fritidsaktiviteter

15:30 Turneringar, vänskapsmatcher

18:30 Tillbaka på village, dusch

19:30 Middag

20:30 Aktiviteter, lek, tävlingar

23:30 Gonatt!

Veckans program

Programmet under veckan består i huvudsak av fritidsaktiviteter och utflykter till olika resemål. Den ledda verksamheten och alla tävlingsprogram leds alltid av en yrkeskunnig ungdomsledare eller en idrottsinstruktör. Under ledning av dessa ledare ordnar vi grupptävlingar, kvällsprogram samt annat program, helt enligt era önskemål. Vi bekantar oss också med staden Cesenatico och med deras många små butiker och glasskiosker. Vi lovar er också härliga upplevelser på resorna till Venedig, San Marino och på nöjesparken Marabilandia. Det väsentligaste under veckan är dock att få bekanta sig med den italienska kulturen, solen och med nya människor.

Aktiviteter och utflykter

Shoppingresa till San Marino
San Marino finns 50km från lägerskolcentret. Bussresan dit tar ca en timme. Vägen stiger brant och krokig ända upp till 400m:s höjd, där staden är belägen. Man kommer inte alldeles ända upp med bil, så man vandrar upp till toppen längs smala gator med små butiker. Förutom den fantastiska utsikten, erbjuder San Marino ett härligt shoppingparadis med alla dess små butiker. Staden är en självständig stat och p.g.a. den låga beskattningsnivån är priserna minst sagt förmånliga. Det lönar sig att göra de tilltänkta inköpen just där.

En dag i Venedig
Dagen i Venedig börjar tidigt på morgonen med en 2,5 timmars bussresa. Efter ankomst till Chioggia åker vi båt direkt till Markusplatsen. Staden är känd för sina berömda byggnader och kanaler. Om ni önskar kan det löna sig att bekanta sig även med gondolerna i staden. Staden är byggd på små öar och alla butiker och gator är en upplevelse som knappast går att finna någon annanstans i världen.

Nöjesparken Mirabilandia
En hel dag tillbringar vi i Italiens största nöjespark Mirabilandia.
Nöjesparken ligger bara ca 30min med buss från lägerskolcentret. Med
inträdesbiljetten har man tillträde till alla karuseller och övriga attraktioner. Här finns utmaningar för alla, för de som vågar, liksom för de som njuter av lite lugnare fart. Den som vill uppleva de mest fartfyllda maskinerna skall vara utrustad med lättare klädsel med risk för att också kunna bli blöt. Vi kan garantera att alla har något att uppleva under hela dagen.

Språkkurs på italienska
På lägerskolan kan man lära sig de vanligaste italienska orden och uttrycken. På så sätt kan eleverna själva beställa glass och pizza på italienska. Språkkursstimmarna kan ordnas i t.ex. 2x45min pass.

Shoppingresa för föräldrarna
Vi tar även föräldrarna på en shoppingtur till det lokala köpcentret. Där finner man många små butiker och även en stor supermarket. Det lönar
sig att köpa pasta och annat gott där.

Referenser

”träningsläger var en perfekt avslutning på säsongen och samarbetet i teamet blev starkare. Träningsläger bevisade, att arbetet med ungdomarna var gjort på rätt sätt. De unga fick positiva upplevelser av Italien och samverkan”. – Ismo Paananen, Volleyboll Landslaget assistent coach

”En fantastisk upplevelse och samhörighetsskapande resa för gruppen. Ledarna gav sitt allt för de unga och strävade till att närma sig dem på ungdomarnas villkor. Resan var en källa till mognad och öppnade nya tankar för att utveckla verksamhet”.- Helena Vahala, lärare i Salo

”Det var fint att inte själv behöva arrangera allt. Programmet och utfärderna var planerade och ledda på ett utmärkt sätt. Italien är ett fantastiskt land för träningscamp. Ett färdigt paket kan varmt rekommenderas för alla coach”.- Tuomas Mikkola, medlem i Finska landslaget.

”Eleverna fick verkligen fina upplevelser och erfarenheter. En vecka gav eleverna självtillit och erfarenhet av internationella kontakter också för framtiden. En mycket fin helhet”.- Risto Karjalainen, gymnastiklärare i Liperi högstadium

Värderingar
De ungas välmående och skapande av upplevelser för dem är de viktigaste värderingarna då vi planerar resan. Vi vill ge en evig erfarenhet av Italien så att minnena därifrån finns kvar hela livet. Reseledaren och ledarna är alltid yrkeskunniga då det gäller ungdomar och idrott. Vårt grepp om unga är fostrande, jämlikt och förtroendefullt. Vi ger tid för var och en och utmaningar under resans lopp.

Samarbetspartner: Jouni Parkkali oy
Jouni har arrangerat lägerskolor och idrottsläger under många år. Alla lägren är alltid förverkligade med hänsyn till de ungas önskemål. Vi försöker också alltid att ta i beaktande den internationella och den fostrande synvinkeln. Vi är själva specialiserade på ungdomsverksamhet och på idrott. Med 7 års erfarenhet av att bo utomlands och 15 år av arbete med ungdomar vågar jag lova er en fantastisk och minnesrik lägerskolvecka. Utgående från den feedback vi fått av ungdomar, lärare och av ledarna har vi gjort programmet av lägerskolan sådant att det tävlar jämbördigt med den italienska solen. Klikka här för mer om Jouni Parkkali.

Välkomna med och förverkliga en oförglömlig vecka